Tremp

Tremp

15 de juny 2012

Aquest es el quart premi del Jocs Florals 2012 de la UEC anomenat "La tortuga sense closca", que li vam otorgar al Frank. 


Hi havia una vegada una tortuga que vivia  en un poblet  anomenat Tor ,un poble de tortuges.
La tortuga es deia Tuga i sempre tenia vergonya perquè les seves amiges es reien d’ella perquè no tenia closca. Tuga, la tortuga, tenia enveja de les seves amiges: una tenia la closca de marfil importat, una altra tenia la closca recoberta de diamants.
Un mal dia de pluja  va sortir al carrer, però no es podia protegir perquè no tenia closca. La Tuga mentres caminava  se li va enganxar la pota a un forat estrany provocat per la pluja. Ella cridava i cridava però ningú venia a ajudar-la. Després d’una bona estona va sentir com un soroll de trompetes. Era el princep de Tor que també es deia Tor. Va baixar del carruatge en el que estava muntat i va ajudar a la Tuga a treure la pota del forat. Ella va sentir com una mena de formigueix a la panxa…. Se n’havia enamorat, però tenia molta vergonya perquè ell tenia una closca molt bonica i ella no en tenia. El dia continuà i la Tuga pensava en el príncep Tor.
A mitja tarda van aparèixer en el poble uns bandits que eren salamandres que raptaven per aconseguir diners. A la primera tortuga que van trobar desgraciadament  va ser a la Tuga i en  un intent  desesperat per escapar va esgarrapar amb la pota a un dels bandits. La van portar a la Tortuplaça del reinat de Tor i van proclamar per tot el reinat que si no els hi donaven totes les closques del reinat matarien a la Tuga.
El poble atemorit no volien mes morts per causa dels bandits, així que van donar totes les closques del reinat, encara que tinguessin vergonya. Però la Tuga sabia el que era viure sense la closca.
Des de aquell dia, res ni ningú del reinat de Tor va tornar a tenir vergonya, i la Tuga va ser prou valenta per demanar matrimoni al príncep Tor i tots junts van menjar perdissos i anissos.
Ahhhhhh!!!! i van tenir un fill amb el nom de la mare i del pare que es va dir Tortuga. 

                       Cripper

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada